Lumisade, mikä loistava syy harjoitella nenän käyttöä!

Pohdittiin miehen kanssa tänään, että mitähän meidän kesällä vuoden ikään tuleva koira ymmärtää vuodenajoista? Ei varmaan ainakaan ole sitä mieltä, että niitä on neljä erilaista. Tämä vuosi on ollut säiden puoleen niin kummallinen, ettei itsekään kestä perässä. Viikonloppuna retkeiltiin miltei kesäkelissä ja haaveilin talviturkin heittämisestä. Tänään alkoi iltapäivällä vihmoa räntää ja nyt on maa osin valkoinen.. Toukokuu!

Lumi ei toki lenkille menoa estänyt, mutta päätettiin yhteistuumin tehdä vähän lyhkäsempi iltalenkki ja harjoitella sen sijaan noseworkia. Ferdi oli hyvin mukana ja malttoi tehdä tarkkaa työtä. Hajuna oli tänään laakerinlehti, sillä ei olla vielä ihan hirveästi harkattu. Tein ensin purkkirataa yhdellä ja kahdella hajulla. Purkkeja oli kaikkiaan seitsemän. Lopuksi tehtiin vielä huonekaluetsintä. Ferdi oli jo selkeästi väsynyt ja helpompi kätkö olis varmaan ollu paikallaan. Olin jo laittanut aiemmin hajun tekeytymään korkeammalle ja sitä joutu kyllä hakemaan. Tarkkaan haisteli ja sinnikkäästi yritti. Nyt tuli muutama valeilmasu ja vähän tartti ohjausta lähteäkseen haistelemaan kattavammin huonetta. Hyvä treeni ja kovasti ollaan kehitytty tiiminä, Ferdi kestää ohjaamista, mutta pyrkii itsenäiseen työhön. Tästä tuli niin hyvä mieli!

Yks ilta viime viikolla tehtiin nenätyötä iltalenkillä. Mukana oli magneettirasiassa eukalyptuksen hajua. Piilottelin sitä pitkin lenkkiä eri paikkoihin, vaikeuttaen loppua kohden. Koiralla oli kova motivaatio pienen tauon jälkeen ja yhtään valeilmasua ei tullut. Tosi tarkkaa työtä teki ja eteni järjestelmällisemmin kuin yleensä. Pystyin itse myös ohjaamaan paremmin ja kuitenkin olemaan sotkematta koiran työskentelyä.

Pitää selvittää, miten tähän saisi videota lisättyä. Muutama pätkä olisi ekojen kertojen ulkotreeneistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *