Someähky

En ole mielestäni kovinkaan ahkera somettaja, en ole ollut vuosikausiin naamakirjassa enkä ole koskaan twiittaillut. Käyttämiäni somekanavia on Instagram, Youtube ja Ravelry. Maaliskuussa aloin kuitenkin kärsiä enenevissä määrin totaalisesta someähkystä. Ehkä muutoinkin kovatahtisella kuukaudella oli tässä osansa?

Päätin pitää yhden viikonlopun yli totaalista taukoa.

Se onnistui kivuttomasti. Päädyin tuon jälkeen poistamaan Instagram-sovelluksen puhelimesta, enkä ole sitä vielä kaivannut. Jotenkin alkoi tökkiä ne tarkkaan asetellut sommitelmat, joissa aina aurinko paistaa ja kaikki pölykoirat on piilossa. Not. Elämä saa näkyä!

Olen tykännyt katsoa podcasteja ja niitä onkin tullut tiirattua melko ahkerasti viimeisen vuoden aikana, erityisesti neuleteemaisia sellaisia. Instagramin jälkeen pidin kevätsiivouksen myös Youtuben puolella ja jätin seurattavaksi vain sellaiset kanavat, joista oikeasti saan voimaa ja iloa. Podcastit on kivaa ajanvietettä, mutta huomaamatta niitä katsellessa alkaa suorittaa neulomista. On sitä ja tätä kalia sekä tuota ja tätä haastetta. Yritän löytää tässäkin itselleni tasapainon takaisin. Podcastien rinnalle on noussut neulomisen oheistekemiseksi äänikirjat.

Ravelryssä olen aktiivisimmin mukana Lankalaatikossa. Siellä on oman henkisiä lankahöperöitä. En useinkaan kirjoittele kauhean aktiivisesti tai kantaa ottavasti, mutta joitakin keskusteluketjuja on tullut seurattua ahkerasti. Siinä kohdassa, kun huomaa päivittävänsä sivua turhaan uusien viestien toivossa, huomaa olevansa koukussa. Otin neulekeskusteluistakin aikalisän ja tuntuu paremmalta.

Mitä sitten on tullut somen tilalle? Paljon uusia sekä vanhoja unohdettuja juttuja ja myös ei-mitään. Aina ei tarvitse tehdä koko ajan jotain tai ainakaan montaa asiaa yhtäaikaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.