20 – #supventures

Tää menee jo ihan villiks. Kolmas postaus saman viikonlopun sisällä. Menkööt nyt sitten..

Ostin kesälomalla itselleni polkupyörän. Sellasen läskipyörillä varustetun, jolla oon viimeiset Lapin lomat kurvaillut pitkin metsiä. Päätin tukea suomalaista työtä ja ostin Supin. Siitä siis nimi näille seikkailuille, joita on tullut tehtyä loppukesästä ja nyt alkusyksyllä. On ihanaa kurvailla polkuja pitkin ja sukeltaa vesilätäköihin. Kotimetsäkin sai ihan uusia ulottuvuuksia.

Tänään tehtiin eka virallinen retki muuallakin kuin kotimetsissä. Ollaan nimittäin tätikän tykönä Puumalassa.

Tänään sattu oiva retkikeli: kaunis kuulas päivä, vaikka pitkin viikkoa sateli enemmän tai vähemmän. Ilma on muuttunu tosi paljon syksyisemmäksi. Keli on kirpeän kolea ja metsä tuoksuu syksyltä. Poluilla sai ihan työkseen väistellä kanttarelleja sekä mustatorvisieniä, koivun lehdet alkaa hiljalleen kellastua. Tauollakin tarttis jo paksumman paidan mukaan.

Pohdiskelin ajaessa, millaisia villaisia lämmikkeitä olis hyvä neuloa pyöräilyä varten. Jotkin pitkät rannekkeet ainakin ja sellainen kauluri, mikä suojaa hyvin hartiat. Lankana lienee parasta villa, joka kestää konepesun. Toivottavasti varastoista löytyy sopivaa eikä tartte lähteä ostoksille..

Syksy on kyllä jo ihan tervetullut! (Ainakin auringon kera.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.