15 – Sosiaalinen erakko neuleretriitissä

Syyslomalla Lapissa bongasin Ravelrystä ilmoituksen Ikken neuleretriitistä. Tapahtuma jäi pyörimään mieleen ja jahkasin itseni kanssa uskaltaisinko mukaan. Lopulta päädyin ilmoittautumaan ja näin jälkikäteen oon kyllä tosi tyytyväinen rohkeasta päätöksestä.

Mie oon introvertti ja kuvailisin itseäni sosiaaliseksi erakoksi. Tarkoitan sillä, että tykkään oleskella ihmisten kanssa – kunhan seurue on tarpeeksi pieni ja pystyn itse määrittämään osallistumiseni määrän. Joku voisi ihmetellä, miksi sitten pyrkiä tuollaiseen massatapahtumaan mukaan. Siksi tietysti, että en oikeassa elämässä tunne ketään (äitin lisäksi) neuleisiin ja lankoihin hurahtanutta. Olisihan se kivaa, että saisi jutella jonkun sielunsiskon kanssa samalla neuloen.

Retriitti kesti perjantaista sunnuntaihin ja täytyy myöntää, että ekana päivänä jännitti aika lailla. Uudet ihmiset, uusi paikka, uusi tilanne. En ole periksi antavaa luonnetta, mutta kun retriittipaikalla en meinannut löytää alkuun oikeaa rakennusta kävi kyllä hetken mielessä palata kotiin! Neulomisen myötä jännitys lakkasi ja onneksi mukaan oli eksynyt toinenkin yksinäinen neuloja. Hyvin sujui yhteinen olo, vaikka hän kutoi ja mie neuloin.

En ole ollut aiemmin siis mukana tällaisissa tapahtumissa, mutta se mikä itseä juuri tässä retriitissä kiehtoi (sijainnin lisäksi tietysti) oli, että yöt sai jokainen nukkua omassa huoneessaan. Se on hyvä turvasatama tälläiselle puolierakolle. Tiloja oli myös useammassa paikassa, joten välillä pääsi pakoon suurta hälinää. Ihan vaan juttelemaan neulomisen lomassa kahden kesken.

Viikonlopun aikana sain monelle ravelry-nikille kasvot ja pääsin näkemään livenä mm. sellaisia julkimoita (hih) kuin Neulisti Missä neuloimme kerran -blogista sekä podcastaajat Hurja-Hanna (Hanna from the Sheep’s Alley) ja LinaFin (Lina Knits). Oli myös erityisen kivaa nähdä millaisia Satakielen alkuja oli lehahtanut puikoille…

Menen varmasti uudestaan!

2 comments

  1. Ompa kiva että uskaltauduit mukaan! Antaa toivoa tälle toisellekin introvertille, jolle kynnys on ollut vielä liian korkea…

    Vastaa

    1. Ja kyllä siitä tuli erityis-hyvä mieli, kun ylitti itsensä! Mikäli kiinnostaa kokeilla, niin kannattaa katsella retriittejä, joissa saa olla yhden hengen huoneissa – se oli ainakin miulle pelastus. Ja kun muiden jutustelua kuunteli, taisi yksi jos toinenkin osallistuja olla enemmän intro- kuin ekstrovertti.. 🙂

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.