14 – Startitis acuta

Huh. Tänään on nimittäin luotu silmukoita melko moneen työhön. Lupasin itselleni, että kun saan villapaidan vartalo-osan valmiiksi, on miulla lupa luoda uusia neuleita puikoille. No, kuinkas kävikään. Koska menossa on muutama kiva kalistelu ja koska tartten aivottomia neuleita koulutuksiin, tuli aloitettu hirmuinen läjä töitä. Nyt on muuten valinnan vaikeutta! Ja onhan miulla toki muutama himpan marinoitunutkin aloitus.. Kääks?

Viime talvena keksin, että herkästi jumittavat niskat pysyy kunnossa tuplalämmityksellä. Tää tarkottaa siis sitä, että laitan takin alle istuvan tuubikaulurin ja takin päälle huivin tai löysemmän tuubin. Ei muuten oo niskat jumissa sen takia, että kylmä vetää hartiat korviin. Tästä tulee varmaan (en tiedä vielä, inspiroidun sitten matkan varrella) melko simppeli, lankana on Tukholmasta tuotu Sandens Garnin Sisu. Tollanen oliivin tai mudan vihreä.

Tein viime vuonna Kapasta lyhyemmän version. Se on ollu kiva, mutta halusin samantapaisen ja yksivärisen. Ihan samanlaista en kykene tekemään, koska tylsyys, mutta ajattelin piristää tätä putkulaa pienellä pitsitwistillä.

Frostbites Podcastin pitäjä julkaisi syksyllä oman sukkaohjeen ja pisti pystyyn yhteiskalistelun. Näillä lähden siihen mukaan. Nuo kivat sukkapuikonsuojat ostin työkaverin kuoronvetäjän äidiltä.

Olen menossa joulukuun alussa Neuleretriittiin Loviisaan. Ihan ekaa kertaa, vähän jänskättää. En ole nimittäin käynyt koskaan edes neuletapaamisissa, vaan nykertänyt aina kotonani. Retriitti-kalisteluna neulotaan Ilo-huivi. Käytän siihen raitavärinä vaihdoissa saamiani pieniä minivyyhtejä. Katsotaan, kuinka moni niistä loppujen lopuksi uppoaa tuohon huiviin..

Voitin Kirsin podcastin arvonnassa kuvassa olevaa pehmeää Teddy-lankaa. Koska muut työt on ohkasista langoista, ajattelin laittaa myös paksulankatyön alulle. Tämä on hyvin simppeliä kalastajanjoustinta. En tiedä vielä, tuleeko tästä tuubi vai huivi.

Nyt ei tartteis ehkä hetkeen laittaa alulle uutta työtä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.