11 – Neulojan vuodenaikaan

Tykkään suomalaisista vuodenajoista. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän olen alkanut nauttia syksystä ja odottaa sitä. Ennen kesä oli ihaninta aikaa, nyt en ole enää samaa mieltä. Syksy on myös tavallaan sadonkorjuuaikaa neulojalle, ainakin tällaiselle minunlaiselle. En nimittäin oikein osaa tehdä enkä pitää kesäisiä neuleita..

Tänä syksynä, no osittain myös loppukesänä, olen löytänyt kaksi uutta ihanuuslankaa. Toisesta olen haaveillut jo pidempään ja vihdoin Titityystä kotiutin itselleni tuota kerän verran. Kyseessä on De Rerum Naturan Gilliat. Se oli viimein livenä kohdatessamme vielä ihanampaa, kuin olin osannut edes kuvitella. Rouheaa, pehmeää, taivaallista työstää. Kerästä sai hyvin pipon. Joskus ostan tuota lankaa vielä paidalisen. Jahka edelliset paitasuunnitelmat on valmiina.

Viime vuonna Ruotsin reissulla mukaani tarttui Sandnes Garnin Mykiä ja Suri Alpakkaa. Ihania lankoja, mutta myös hintavia.. Huomasin Dropsilla olevan vastaavanlaista lankaa huimasti halvempana. Kesälomareissulla ostetut Air-kerät neuloituivat viimein syyslomalla Lapissa pehmeän lämpimäksi villatakiksi. Sellaiseksi, johon voi hyvin kietoutua kaamosta pakoon. Tästä langasta olisi kiva tehdä myös löysä kotivillapaita. Sitten joskus, kun edelliset paitalangat on kulutettu. Toistanko itseäni?

Syksyinen luonto on luomoava. Tuoksut, äänet, värit ja syksyä puuhaavat eläimet. Toivottavasti saamme nauttia kuulaista päivistä pitkään ennen loskasyksyn alkamista. Ja pitää niitä pipoja ja tumppuja ja huiveja, mitä kasapäin on syntynyt laatikoiden täytteeksi!

 

 

2 comments

  1. Hei, kivoja neuleita! Nuo De Rerumin langat ovat kiinnostaneet minuakin, mutta pitäis kyllä päästä ensin hiplaamaan että tohtisin tilata. Syksy on ollut aina minun mielivuodenaikani, se jotenkin edustaa uuden alkua. Lapsena se oli kouluvuosi mutta nyt aikuisena joku uusi harrastus, uudet sarjat telkkarissa, uusien villatakkien aloitukset…

    Vastaa

    1. Onpa outoa, kun nykysin tää ei enää ilmottele kommenttien saapumisesta vaikken mitään asetuksia ole muuttanut.. No, onneksi nyt viimein huomasin siun kommentoineen 🙂 Toivottavasti pääset hiplaamaan lankoja jossain, sitenhän saa paremmin väreistäkin selkoa ettei tule ostettua jotain mistä ei pidäkään. Tänä syksynä on muuten moni todennut pitävänsä paljon juuri tästä vuodenajasta – tai sitten sen on vaan nyt pistäny merkille!

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.