6 – Hyppy sukkamukavuusalueen ulkopuolelle

Tourin edetessä on moni ohje tuonut jotain uutta, tai tarkemmin miettien jokikinen. On ollu ilo huomata, että hypyt oman mukavuusalueen ulkopuolelle samalla sekä haastavat oppimaan uutta että innostavat neulomaan. Aiemmin en ole niin välittänyt neuloa sukkia ohjeiden kanssa. Luulin pitäväni rentouttavampana helppoja vaniljasukkia (kuten nettimaailmassa perussukkareseptiä nimetään). Nyt oon saanu huomata, että on ollu ihan väärässä itseni suhteen. Toki niille vaniljaisillekin on paikkansa, mutta mukavammaltahan tuo neulonta maistaa, kun laittaa sekaan ripauksen kanelia ja kardemummaa!

Viides ja samalla toiseksi viimeinen etappi sai tutustumaan mosaiikkineuleen maailmaan. Se on tavallaan helppoa kirjoneuletta. Langanjuoksuja ei tartte tarkata, kun joka kerroksella neulotaan aina vaan yhdellä värillä ja kuviot piirtyy kaavion mukaiseksi tietyt silmukat nostamalla ja toiset neulomalla. Ensin silmät meinasi mennä ihan ristiin, mutta eilen neulominen sujui mukavasti jo kesälomareissulla pelkääjän paikalla.

Kantapään käännöksen jälkeen hihittelin itsekseni, sillä tuossa vaiheessa neulomus oli melko koomillinen pussukka. Omituisesta ulkonäöstään huolimatta se istuu jalkaan.. kuin, no villasukka! Mieheni halusi nää sukat itselleen ja vaikka ne omaan jalkaankin istuu hyvin, niin siipalle vielä paremmin. Ja kun muut sukat kisassa on tullut omaan sukkavarastoon – on hänenkin aika saada yhdet uudet syksyä odottamaan.

Voi olla, että neulon jossain välissä itsellenikin samalla ohjeella, sillä kuvioissa sai valita useasta vaihtoehdosta itselle mieluisat mallineuleet. Kunhan nyt siis ensin saan tuolle ensimmäiselle villasukalle parin..

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.