5 – Helmien kalastelua

Tourissa  mennään jo neljättä etappia! Ohjeeksi ilmoitettiin helmipitoinen malli ja olin jättänyt valmistelut vähän viime tinkaan. Onneksi (paikallisen askartelukaupan petettyä luottamuksen) nettikauppa toimitti todella pikaisesti kolme pussia toho-siemenhelmiä ja pääsin etapille ihan ajoissa.

Valitsin tilaamistani rouhean villaisen langan kaveriksi helmenvalkoiset, sellaiset kivasti helmiäispintaiset vielä. Tykkään kontrastista, jonka ne kimpassa luovat. Ohjeessa olisi ehkä toiminut paremmin tiukkakierteisempi lanka. Tuo Wendyn Roam on kyllä omia lemppareita – ihan parhautta. Rouhea ulkoasu kätkee sisäänsä suloisen pehmeää sukkalankaa.

Tässä etapissa on siis pitsiä ja helmiä. Pitsi tuntui edellisen timanttiperuuttelujen jälkeen iisiltä, joskin ohje vaatii tarkkaa kaavion lukua eikä ole mitenkään helposti mieleenpainettavissa, niin kuin jotkin pitsimallit. Helmien napominen silmukoihin olikin miulle ihan uusi juttu. Se on kyllä kivaa, vaikka hidastaakin toviksi neulomista. Taidanpa lähiaikoina tehdä muitakin helmineuloksia! Mie pujottelen helmet hopealangasta ja napista tekemälläni helmityökalulla ja se on ollu oikein toimiva.

Aloitin neulomisen lauantaina iltapäivällä ja nyt maanantaina olen saanut kantapäät käännettyä ja silmukat poimittua. Kuvista huomaakin, että neulon looppaamalla kahta samaan aikaan.

Ja nautiskelen! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.