4 – Takaperin neulontaa ja muita uusia taitoja

Just nyt tuntuu siltä, että oon saanu Tour de Sockiin osallistumalla roppakaupalla juuri sitä, mitä kisasta hainkin. En siis itse kisaa ja kiireneulomista, vaan kisasukkien myötä oon jo nyt oppinu tosi paljon uutta neulomisen saralla.

Ensimmäisessä sukassa tuli tehtyä miulle ihan uudenlainen kantapää ja myöskin kiilapitsit oli jotain uutta.. Samoin toisessa sukassa oli kantapää, jota en ollut koskaan tehnyt. Se ei ole ehkä ihan yhtä istuva miulle, mutta siinä tulee kantapään kuvioneule hyvin esiin.

Toinen sukkapari opetti myös lukemaan ohjetta huolella. Säikähdin nimittäin ensin kaaviohirviöitä katsellessani. Oletin, että ohje on hurjan monimutkainen ja vaikea. Ei se sitten ollutkaan, kaaviota piti seurata, mutta palmikoiden logiikan oppi nopeasti ulkoa.

Entäs sitten kolmas etappi, jota parhaillaan neulon? En muista millon olisin viimeksi ollut näin koukussa ja innoissani neulomiseen! Ohje on haastava ja siinä on paljon miulle ihan uusia silmukoita. Netissä on onneksi rutkasti ohjevideoita ja Ravelryn keskustelupalstalta opin nopeammin aloittaneiden tuskaisesta pähkäilystä, että ohje on ensin luettava alusta loppuun ja sitten vaan nöyrästi tehtävä niin kuin se sanoo. Ylpeästi voin todeta neulovani jo aika näppärästi takaperin!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.